Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 19 Haziran 2018 tarihinde Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi Spor Salonunda gerçekleştirildi. Törene Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya ve Prof. Dr. Birol Kovancılar, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Rıza Gökbunar, öğretim elemanları, mezunların aileleri ve öğrenciler katıldı.
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulundan birincilikle mezun olan Ayça Nur Durdu törende tüm öğrenciler adına yaptığı konuşmada, başlangıçların güzel, vedaların zor olduğunu ve ayrılıklarda her zaman içimizi hüzün kapladığını belirterek, "Mesleğini en iyi şekilde icra eden, ahlaki değerlere saygılı, hakkı gözeten bireyler olarak ülkemize her daim hizmet etmede birer nefer olacağız" dedi.
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Rıza Gökbunar yaptığı konuşmada, "Öncelikle bu yıl mezun edeceğimiz, bizim için birer pırlanta değerinde olan öğrencilerimizi yetiştiren velilerimizi kutluyorum. Öğrencilerimize dört yıl boyunca çok değerli bilgilerini aktaran akademik personelimize öğrencilerim ve veliler adına teşekkür ederim" dedi.
Prof. Dr. Ali Rıza Gökbunar, "Değerli öğrencilerimiz artık veda vakti. Güneş yüzünüzü yakmasın, yağmur bedeninizi üşütmesin, taş ayağınıza değmesin."
Öğrencilere dünün bittiği ve artık geriye dönmenin mümkün olmadığı hatırlatmasında bulunan Prof. Dr. Ali Rıza Gökbunar, "Biraz sonra da diplomalarınızı alacaksınız ve sizin için çok önemli bir dönem olan öğrencilik döneminiz bitecek. Diplomanızı aldıktan sonra yarını düşünmeye başlamanız gerekli.
Biz Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve özelde Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu olarak sizlere kaliteli bir eğitim sunduk. Sizleri geleceğe hazırlamak için intörn eğitimin geçen yıl uygulamasını başlattık. Önemli başarılar elde ettik. Bu yıl ise geçmiş yılın tecrübesiyle birlikte intörn eğitim ile sizleri yarına hazırladık.
Değerli anne babalar, şu anda mezun ettiğimiz öğrencilerin bir kısmı hali hazırda işlerine başlamış durumda. Gelecek endişesi taşımamaktadırlar. Bu uygulamanın başlamasında öncelik eden Rektörümüz Prof. Dr. Kemal Çelebi hocama öğrenciler ve aileler adına teşekkür ediyorum.
Değerli öğrencilerimiz, artık veda vakti. Güneş yüzünüzü yakmasın, yağmur bedeninizi üşütmesin, taş ayağınıza değmesin. Su gibi gidin, gittiğiniz yerde de;  Hacı Bektaş-ı Veli'nin belirttiği gibi "Bir olun, iri olun, diri olun.", büyük Türkiye'nin beyaz ve kırmızı renklerinin sevdalısı olun. Allah yar ve yardımcınız olsun" diye konuştu.
Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya, ortak bir sevinci paylaşmak için toplanıldığının altını çizerek, "Kıymetli anne babalar, sizler her türlü fedakârlığa katlanarak yetiştirdiğiniz evlatlarınızı bize emanet ettiniz. Her türlü övgüyü, her türlü mutluluğu ve alkışı fazlasıyla hak ediyorsunuz. Bizler de değerli akademik kadromuzun çabası ile onları eğiterek, ileri bilgilerle donatıp yarınlara hazırlayarak sizlere yani hayat mücadelesine iade ediyoruz. Merak etmeyin, gerek sizin gerekse hocalarının emeklerinin boşa gitmediğini hepimize ispatladılar. Onlarla gurur duyabilirsiniz" dedi.
Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya, "Değerli gençler, ülkemizin geleceği sizlersiniz. Hedefiniz kalkınmış ve çağdaş bir Türkiye, rehberiniz akıl ve bilim olsun."
Öğrencilerimize verdikleri eğitim ve onları hayata hazırlamada göstermiş oldukları özverili çabalarından dolayı öğretim elemanlarımızı kutlayan Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya konuşmasında şunları söyledi: "Sevgili öğrencilerimiz, bugün sizin için çok farklı bir anlam taşıyor. Sizler eğitim öğretim hayatınızın en önemli aşamasını bugün itibarı ile tamamlıyorsunuz. Yeni hayatınızda sorumluluk alacağınız dönem başlıyor. Yani sahip olduğunuz bu diplomalar size önemli sorumluluklar yüklüyor. Dünyada ve ülkemizde olup bitenleri izleyerek kendinizi yenilemek, yeni bilgiler öğrenmek bunlardan biridir.
Siz gençlerin, yakın çevresinden başlamak üzere ve aileniz başta olmak üzere milletinize karşı, devletinize karşı, ülkenize karşı sorumluluklarınız var. Anne ve babalarınıza karşı sorumluluklarınızı unutmayınız. Özellikle anne babalarınızın hayır duasını almayı ihmal etmeyin.
Değerli gençler, ülkemizin geleceği sizlersiniz. Hedefiniz; kalkınmış ve çağdaş bir Türkiye, rehberiniz akıl ve bilim olsun. Sizlere tüm ailenizle birlikte sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum.
Mezuniyet törenimize katılarak bizleri onurlandıran herkese tekrar teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. Allaha emanet olun."
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulundan birincilikle mezun olan Ayça Nur Durdu, ikincilikle mezun olan Ayşegül Kaptan ve üçüncülükle mezun olan Kadriye Aydın'a mezuniyet belgesi ve hediyeleri Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya tarafından verildi. Bölüm bazında dereceye giren mezunların hediyeleri ve mezuniyet belgeleri de Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Birol Kovancılar ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç tarafından verildi. Tören, tüm mezunların mezuniyet belgelerinin takdim edilmesi ve kep atma ile sona erdi.

Telefon: 0 236 201 29 11 (Özel Kalem)

Faks     : 0 236 237 95 10

Öğrenci İşleri:
0 236 201 29 12 -Satiye KARAKUVALIK

0 236 201 29 15 - İlker AKKAPAK - Sektör Uygulamaları

Adres   : Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Şehit Prof.Dr. İlhan VARANK Kampüsü 45140 Yunusemre/MANİSA

Eposta  : ubyo@cbu.edu.tr

• AKTS Bilgi Paketi